Dálnice byla kvůli nehodě skoro osm hodin neprůjezdná. Chtělo by to širší odstavné pruhy

O vážné nehodě, která se odehrála na dálnici D35 z Olomouce do Mohelnice ve čtvrtek ráno, jsme již psali. Nakonec se odstraňování následků havárie protáhlo a dálnice byla plně nebo částečně skoro neprůjezdná osm hodin! Do havárie se zapojila tři a nikoliv dvě auta.

Foto: Policie ČR

Podle zjištěných informací 33letý řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil u Unčovic rychlost jízdy zejména hustotě provozu a dalším okolnostem, které je možno předvídat. Na poslední chvíli se chtěl vyhnout odstavenému nákladnímu vozidlu DAF, které na pravé straně u svodidel odstavil pro poruchu jeho 58letý řidič. Ten po zastavení z vozidla vystoupil a než stačil umístit výstražný trojúhelník za vozidlo, přijela nákladní souprava a do jeho odstaveného vozu narazila. Muž se snažil opustit těleso dálnice za svodidla na pravé straně, přesto došlo k zachycení za nohu a jeho zranění.

Způsobená škoda na zúčastněných vozidlech a příslušenství komunikace byla předběžně vyčíslena na milion korun. Po nehodě byl úsek dálnice od sjezdu na Křelov-Břuchotín až po sjezd na Unčovice uzavřen. Plný provoz byl obnoven až před půl pátou odpoledne.

Dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty